Eskariin valmistautuminen - Matka kohti uusia seikkailuja ja ystävyyksiä

Miten voi aika mennä niin vauhdilla, vastahan suunnittelin mitä vaatteita otan mukaan sairaalaan esikoiseni synnytystä varten ja nyt muka pitäisi alkaa jo suunnittelemaan mitä hän tarvitsee esikoulua varten. Mutta ei kait siinä muu auta kuin vain pysyä vauhdissa mukana 😅. Ensimmäisen lapsen eskarin aloitus on myös meille vanhemmille jännittävä hetki ja matka jälleen kohti uutta vaihetta elämässämme, mutta nyt on meidän vuoromme kannustaa ja olla tukena, kun on tullut lapsemme aika ottaa askel kohti uusia seikkailuja ja ystävyyksiä. 


Tässä sairaalaan pakkaamani vaatteet esikoiseni syntymää varten.

Esikoulun aloitus jännittää

Koska esikoulun aloitus jännittää hirmuisesti tytärtämme ja ensimmäinen päivä lähestyy hurjaa vauhtia, niin olemme aloittaneet esikouluun valmistautumisen. Olemme yhdessä jutelleet esikoulusta ja muistuttaneet häntä, että tämä on kaikille lapsille uusi tilanne ja varmasti muitakin lapsia jännittää ihan yhtä paljon. Olemme kannustaneet häntä olemaan rohkea ja avoin uusille tuttavuuksille.  

Lieventääksemme jännitystä päätin viettää tyttäreni kanssa ihanan tyttöjen päivän, joka sisälsi kaikkea hauskaa ja rentoa tekemistä. Hankimme muun muassa tarvikkeita tulevaa esikoulua varten sekä lisäksi kävimme syömässä ja elokuvissa katsomassa uuden Barbie-elokuvan, Koska esikoulun aloittaminen on merkittävä virstanpylväs, niin haluan tehdä siitä tyttärelleni mahdollisimman mukavan ja unohtumattoman kokemuksen. 

Ensimmäiseksi kävimme yhdessä ostoksilla, ja tyttäreni sai valita itse tulevat koulutarvikkeensa. Hänestä oli hauskaa valita omat kynänsä, kuminsa ja penaalinsa. Tämä auttoi häntä tuntemaan itsensä tärkeäksi ja valmistautuneeksi uuteen elämänvaiheeseen.

Tässä tyttäreni shoppailuja: uudet tossut sekä koulutarvikkeita.

Shoppailun jälkeen kävimme syömässä ja sitten olikin elokuvan aika, jota tyttäreni oli odottanut innolla. Barbie-elokuva yllätti myös minut positiivisesti tarinansa monipuolisuudella ja yhteiskunnallisilla viesteillään. Vaikka se tarjosikin myös sitä stereotyyppistä Barbie-maailmaa, niin siinä piili myös merkityksellisiä opetuksia ja ajatuksia. Elokuva rohkaisee tyttöjä ja naisia olemaan rohkeita, unelmoimaan suuria ja haastamaan sukupuoleen liittyviä ennakkoluuloja. Tyttäreni ei varmaan vielä ymmärtänyt elokuvan syvempää merkitystä, mutta ehkä sitten muutaman vuoden päästä hän voi ilolla muistella kuinka kävimme tuon elokuvan yhdessä katsomassa ja mikä tärkeä opetus elokuvassa olikaan takanaan.



Kuuntele ja tue lasta

Esikoulun aloitus voi olla jännittävää, mutta myös iloista aikaa lapsen elämässä. Tärkeintä on luoda lapselle turvallinen ja kannustava ympäristö, jossa hän voi tuntea olonsa mukavaksi ja hyväksytyksi. Kuunnelkaamme siis lastemme tunteita ja rohkaiskaamme heitä kysymään ja oppimaan uusia asioita tukemalla heitä tässä uudessa ja jännittävässä seikkailussa.


Tässä meidän perheen vinkit esikouluun valmistautumiseen:

  1. Kannusta lasta olemaan rohkea ja avoin uusille tilanteille ja ihmisille.
  2. Valmistautukaa esikouluun tekemällä jotain kivaa yhdessä ja hankkimalla vaikka opiskelutarvikkeita.
  3. Mitä tarvitaan mukaan eskariin:
    • Reppu
    • Ulkoiluvaatteet ja kengät
    • Varalle sisävaatekerta
    • Kumisaappaat & sadevaatteet
    • Sisätossut
    • Muista nimikoida vaatteet
    • (Penaali ja muita koulutarvikkeita, ei pakollisia mutta voi tuoda lisämotivaatiota aloitukseen)

Toivotan kaikille tuleville esikoululaisille ja heidän perheilleen innostavaa ja onnistunutta eskarivuotta! Muistetaan, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus oppia ja kasvaa, niin lapsille kuin meille aikuisillekin 😉.

Kirjoittelen sitten myöhemmin miten esikoulun aloitus meillä meni, stay tuned.
Tässä vielä kirjoitus Eskarin ekasta viikosta.

Lämpimin terveisin, Susan


Kommentit

Suositut tekstit