Loviisan Asuntomessut 2023

Viime viikon perjantaina meillä oli aivan mahtava päivä äitini ja tyttäreni kanssa merellisessä Kuningattaren rannassa, kun kävimme korkkaamassa Loviisan Asuntomessut 2023. Vaikka olisi ollut houkuttelevaa lähteä messuille aivan yksin ja rauhassa, niin päätin tehdä tästä kuitenkin rennomman ”tyttöjen” kesäpäiväreissun, ja se oli ehdottomasti oikea valinta. Sää suosi meitä Loviisassa ja päivä oli erittäin onnistunut. Kiersimme melkein kaikki messutalot ja löysimme paljon upeita sisustusideoita ja inspiraatiota.


Näkymä laiturilta messualueen merenranta asuntoihin.

Joissain kohteissa koimme kuitenkin, että katselutilat olivat hyvin ahtaat ja tuntui, että happi loppuu kesken. Ymmärrän toki, että talot eivät ole suunniteltu pelkästään asuntomessuja ja satojen vierailijoiden virtaa varten, vaan ensisijaisesti tietenkin asuntojen omistajille ja heidän tarpeilleen. Messutilanteessa olisi kuitenkin toivonut hieman parempaa ilmanvaihtoa tai ilmastointia joissain kohteissa. Erityisesti kahden kerroksen asunnoissa oli joissain kohtaa todella ahdistava tunnelma.

Lempitaloni

Design talon Villa Kungen hurmasi minut, vaikka se ei ollutkaan messujen taloista se mikään hulppein lukaali eikä edes ihan meren rannalla, silti se jotenkin osui kohdilleen, jo heti sisäänkäynnistä lähtien sekä äitini, että minä sanoimme, että no nyt on hyvä. Pienestä koostaan huolimatta talo tuntui todella avaralta ja tilavalta. Erityisesti keittiö saarekkeineen miellytti silmää ja ehkä se juttu mikä talossa erityisesti kolahti, oli se, että se on hieman samantyylinen, mitä jo olemme valmiiksi ideoineet mahdolliseksi seuraavaksi asunnoksemme.

Design talo Villa Kungenin keittiö.

Jos budjetilla ei olisi väliä, niin lempitaloni saattaisi olla jokin noista merenrantataloista, mutta vaikka jotkin talot olivat kokonaisuudessaan hyvinkin hienoja ja upeilla paikoilla upeine näkymineen, niin joissain taloissa oli mielestäni käytetty hyvin erikoisia valintoja esim. laattojen ja kylpykalusteiden suhteen. Esim. Villa Kruunussa oli vessassa niin psykedeelinen laattavalinta, että minulle tuli siitä suorastaan pää kipeäksi, sitten Villa Kuningattaressa kylpykalusteet näyttivät mielestäni sellaiselta styroksimateriaalilta, vaikka muuten talossa oli paljon hyviä valintoja, esim. keittiössä ja kalanruotoparketissa. Mutta nämä ovat tietenkin vain minun henkilökohtaisia mielipiteitä eikä niistä kannata ainakaan talonomistajien pahoittaa mieltään, ehkä he eivät myöskään tykkäisi minun maltillisemmista valinnoista 😅.


Kalanruotoparketti on kyllä kaunis lattiavalinta.

Messuedustajat

Messutaloissa kohtaamamme edustajat olivat hyvin vaihtelevia. Dekotalon edustajat ansaitsevat ehdottomasti kiitosta erinomaisesta asiakaspalvelusta ja aurinkoisesta vastaanotosta. Iloiset nuoret naiset ottivat meidät avosylin vastaan ja toivottivat tervetulleeksi ”kotiinsa”. He huomioivat erityisesti tyttäreni, joka sai heiltä hienon kylpyankan ja puuhakirjan, ja kun mainitsimme, että kotona odottaa myös pikkuveli, saimme myös kotiinviemisiksi pikkuveljelle oman setin. Tällainen pieni ele jäi meille mukavaksi muistoksi. Myös Kannustalon ja Designtalon edustat olivat erittäin asiakasystävällisiä ja käynneistä jäi hyvä mieli. Valitettavasti kaikki messutalojen edustajat eivät olleet yhtä hymyileviä ja innostuneita, vaikka kävimme messuilla jo heti ensimmäisenä päivänä, niin osalla oli hymy jo ehtinyt hyytyä

Ankat ovat kotiutuneet hyvin Espooseen :).

Kokonaisuudessaan Loviisan Asuntomessut 2023 oli kuitenkin erittäin onnistunut kokemus  ja pääkaupunkiseudulta vain hieman yli tunnin ajomatkan päässä. Yleisjärjestelyt toimivat hyvin, parkkipaikalta oli bussikuljetus messualueelle ja messualueella oli riittävästi vessoja, ruokailupaikkoja ja jäätelökioskeja. Erityismaininta menee ihastuttavalle leikkipaikalle, josta pienin messuvierailijamme oli erittäin innoissaan, leikkipaikalta löytyi paljon mieluisia juttuja, kuten trampoliini, kiipeilyteline ja köysirata. Suosittelen ehdottomasti käymään messuilla ja ottamaan myös lapset mukaan. Ainakin meidän perheen tytär nautti suuresti erilaisten talojen tutkimisesta ja hänestä oli jännittävää päästä niin moneen kotiin kylään 😊.

Vinkkejä messuvierailuun:

  •  Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät messuille ilmaiseksi.
  •  2-6 vuotiaat lapset voi halutessaan jättää myös hoitoon lapsiparkkiin, joka on avoinna klo 10-18, tämä palvelu on maksullinen. (5€/alkava tunti).
  • Lainarattaita on saatavilla infopisteestä.
      • Rattailla ei kuitenkaan saa mennä kohteisiin sisään.
  •  Valitse messuille rennot vaatteet ja hyvät kengät, sillä kävelyä tulee messualueella paljon.
  • Jos mahdollista vieraile messuilla arkisin, niin osallistujia on hieman vähemmän ja taloissa vierailu ei ole niin ahdasta ja tunkkaista.
  • Loviisa on kaunis paikka, joten jos mahdollista niin ota aikaa myös kaupungin ja sen historian tutkimiseen.

Messualueen leikkipaikka paraatipaikalla meren rannalla.



Kommentit

Suositut tekstit