Lomamuisteluja sadepäivän keskellä

Näin flunssaisena kuunnellen sateen ropinaa on ihana hieman palata ajassa taaksepäin ja muistella toukokuista matkaamme Rhodoksen aurinkoisille rannoille. Vaikka ulkona vallitseva harmaus saattaa tuntua masentavalta, on ihanaa kaivautua muistojen aarteisiin ja palauttaa mieleen ne hetket, jolloin aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja meri kutsui luokseen.

Kävimme Toukokuussa siis Rhodoksen Kolymbiassa, olimme valinneet saman hotellin, jossa olimme vierailleet jo ainakin kaksi kertaa aikaisemminkin. Vaikka hotelli oli meille jo tuttu, ei hotellin tuttuus ollut tylsää vaan pikemminkin kuin paluu hyvän ystävän luo. Tuo hotelli tarjoaa kaiken, mitä meidän perhe lomalta toivoo, siellä on mahdollisuus valita huone, josta pääsee omalta terassilta suoraan uimaan, se on osoittautunut meidän perheellemme erittäin toimivaksi ratkaisuksi, sillä rakastamme kaikki uimista, eikä silloin tarvitse turhaan murehtia aurinkotuolien varaamisesta tai uimakamppeiden kantamisesta pitkin piha-aluetta.

Omalla terassilla on kiva loikoilla omassa rauhassa = introvertin unelma.

Vuoren huiputus 

Hotellin läheisyydessä kohoava vuori on yksi niistä syistä, jonka takia olemme palanneet yhä uudelleen tuohon samaan hotelliin. Patikoimme lähes päivittäin vuoren rinteille. Vaikka itselläni on pieni korkean paikan kammo, niin olen haastanut itseäni ja kiivennyt useasti vuoren huipulle asti, välillä yksin ja välillä mieheni kanssa. Ensimmäistä kertaa kun kipusin vuoren huipulle, jouduin soittamaan huipulta miehelleni, sillä jalkani tärisivät jännityksestä enkä olisi meinannut uskaltaa tulla alas vuorelta, onneksi mieheni sai sitten tsempattua minut ja lähdin laskeutumaan. Näkymät vuoren huipulta ovat henkeäsalpaavat. Tuulen lepatus ja luonnon äänet vievät kaikki arjen kiireet pois mielestä ja olo tuntuu lähes meditatiiviselta.

Vuoren huipulle päästyä on aivan mahtava fiilis!


Lapsille aktiviteetteja

Hotellin monipuoliset aktiviteetit pitävät huolen siitä, että tylsää ei tule myöskään lapsille. Hotellilta löytyy Bamseklubi, johon lapset voi viedä muutamaksi tunniksi leikkimään ja askartelemaan, lisäksi joka ilta on Bamsedisko, jossa lapset pääsevät tanssimaan ja katsomaan esityksiä. Hotellilta löytyy myös iso vesipuisto monine vesiliukumäkineen, sieltä löytyy kaikenikäisille lapsille jotakin, myös meille aikuisille ”lapsille”. Hotellilta löytyy myös kaksi leikkipaikkaa, jossa lapset viihtyvät välillä liiankin hyvin. Lisäksi löytyy erilaisia pelejä kuten jättishakki ja pingispöytiä.




Kuntoilua lomalla

Itse tykkään aina myös hieman kuntoilla lomalla, joten on tärkeää, että hotellilta löytyy kuntosali ja opastettuja jumppia. Tapanani on päivittäin tehdä ainakin 30 minuutin uintilenkki, välillä käyn salilla, joskus useammin ja joillain reissuilla en ollenkaan, mutta on tärkeää, että löytyy siihen mahdollisuus. Lisäksi olen usein osallistunut vesijumppaan, muihin opastettuihin aktiviteetteihin en ole vielä osallistunut, mutta mahdollisuuksia on monia aina joogasta lentopalloon.

Päiväretki Lindoksen kylään

Viime reissulla teimme päiväretken kauniiseen Lindoksen kylään, jonka huipulta on upeat näköalat merelle, kukkulan huipulle voi joko kävellä tai matkustaa aaseilla, itse emme halunneet eettisistä syistä tukea aasibisnestä, joten teimme reitin kävellen.  Myös lapset nauttivat tästä päiväretkestä vaikka Lindoksessa ei ole oikein lapsille suunnattuja erillisiä aktiviteettejä, mutta meidän lapsille riitti tämä tutkimusretki Lindoksen pienillä kujilla ja tutkimusretken jälkeen nautittu makoisa jäätelöannos.



Veneretket kuuluu lomaan

Lisäksi meillä on aina tapana lomalla tehdä ainakin yksi veneretki, kerran päätimme Kolymbiassa lomaillessa vuokrata polkuveneen. Se oli kivaa vaihtelua normaaliin veneretkeen, mutta tunnin polkeminen polkuveneessä on aika rankkaa, koska sitähän täytyy polkea täysillä, ei voi laiskotella, täysin siis persoona kysymys ja ei selkeästi sovi henkilöille, joilla tapana ottaa kilpailua ihan itsensäkin kanssa.  Polkuvene oli kyllä kaiken kaikkiaan ihan kiva kokemus, mutta ei ehkä jatkoon seuraavia reissuja varten meidän perheellemme.


Nyt kun katselen ulos ikkunasta ja kuulen sateen ropinan, en voi olla tuntematta kiitollisuutta siitä, että olemme saaneet kokea tällaisia ihania hetkiä ja muistoja, jotka kulkevat mukanamme aina.

Onneksi pian suuntaamme jälleen uuteen seikkailuun, uusiin maisemiin ja kokemuksiin
, niistä lisää sitten loman jälkeisessä blogissa, mutta nyt vielä hetki pitää jaksaa kuunnella sateen ropinaa ennen kuin pääsemme nauttimaan uusista tulevista muistoista.



Lomaunelmointi terveisin,

Susan

Kommentit

Suositut tekstit