Unelmien Perheloma Meksikossa, Osa 1

Pitkästä aikaa pääsin kirjoittamaan blogia, kahden viikon lomamme jälkeen oli kauhea jetlagi eikä loman jälkeisellä viikolla mitenkään jaksanut/ehtinyt kirjoittaa, ja tämä viikko on sitten mennyt muiden arjen kiireiden parissa, mutta kun herää lauantaiaamuna klo 6 aikaan (ilman herätyskelloa), niin mikäs sen mukavampaa kuin rauhassa rustailla blogikirjoitusta.

Playa del Carmenin keskustasta.



Tässä nyt siis hieman lomakerrontaa ihanasta matkastamme Meksikon Playa del Carmeniin.

Helsinki-Vantaan lentokentältä lähtöpäivänä.

Lensimme Meksikoon Dallasin kautta, lento Helsingistä Dallasiin sujui mutkattomasti, pitkänmatkan koneissa on niin paljon mukavempi matkustaa kuin pienemmissä koneissa, niistä löytyy hieman enemmän jalkatilaa sekä jokaisella paikalla on omat screenit, joista voi valita mieluisan viihdetarjonnan aina peleistä leffoihin. Ainut huono asia Finskin lennolla Helsingistä Dallasiin oli, ettei lentokoneessa huomioitu lapsia erikseen, esim. ateriavalinnat olivat hyvin erikoisia, lapsille oli aivan samat ruoat kuin aikuisille, chilillä maustettua kanaa, no eihän kumpikaan lapsistamme sellaista halunnut syödä. Aikaisemmin lentäessämme pitkän matkan koneessa oli lapsia varten puuhapakkauset ja jopa pehmolelut ja omat reput ja ruoka ei todellakaan ollut mitään tulista lapsille. Nyt ei ollut mitään, mutta onneksi olimme itse varustautuneet värityskirjoilla, padeilla, pienillä eväillä ja leluilla. Dallasista lentomme jatkui kohti Cancunia, hieman alle kolmen tunnin lennolla puoliksi tyhjällä koneella. Lopulta olimme perillä Cancunissa, ja olimme etukäteen varanneet taksikuljetuksen Hotellille Playa del Carmeniin, kuljetukset kannattaa varata etukäteen, sillä paikanpäällä maksettaessa hinnat saattavat olla kaksinkertaiset. Cancunista oli vielä tunnin taksimatka hotellille. Vaikka matka oli kaikenkaikkiaan pitkä ja kokonaisuudessa kodista hotellille teimme matkaa melkein vuorokauden, niin kaikki meni enemmän kuin putkeen ja pienet matkakumppanimme yllättivät meidät positiivisella ja reippaalla asenteellaan, voisi jopa sanoa, että lapset olivat melkein reippaampia kuin me aikuiset. 


Lento sujui rennosti muun muassa leffoja katsellen :)

Hotellialue

Aamulla herätessämme tuntui kuin olisimme astuneet paratiisiin, hotellialue oli ihanan eksoottinen ja Villan pihassa meitä odotteli aamulla ihanat apinat joita hotellialueella oli paljon. Ensimmäinen päivä meni hotellialueen tutkimiseen ja rentoon oleskeluun hotellin allas-alueella. Hotellimme osoittautui täydelliseksi valinnaksi lapsiperheille. Sieltä löytyi mahtava lapsiperheille tarkoitettu erillinen allasalue, josta löytyi erilaisia vesiliukumäkiä ja muita vesielementtejä. Lasten allas oli ainut allas hotellilla, josta löytyi viilennettyä vettä, muissa hotellin altaissa vesi tuli päivän aikana niin kuumaksi, että pieni uinti ei enää tuntunut kovin virkistävältä, mutta onneksemme matkustimme lasten kanssa ja pääsimme aina silloin tällöin vilvoittelemaan lasten altaaseen. Aivan lasten altaan vieressä sijaitsi lasten klubi, joka tarjosi ilmastoidun tilan lapsille leikkimiseen ja askarteluun. Klubi oli siitä kätevä, että sinne ei tarvinnut varata paikkaa erikseen, vaan sinne pystyi menemään milloin halusi ja vaikka välillä käydä uimassa. Sillä välin kun lapset olivat kerhossa, pystyimme me mieheni kanssa rentoutumaan altaalla lukien ja auringosta nauttien.


Hotellilla oli ihania pikkuapinoita, jotka tulivat toivottamaan tervetulleeksi Meksikoon!

Lapset viihtyivät allas-alueella :)


Pieni maailmanmatkaaja ♥

Hotellin ohjelmatarjonta

Iltaisin hotellilla järjestettiin monenlaista ohjelmaa lapsille. Kilpailuja, pinjatajuhlia, tanssia ja paljon muuta. Aikuisillekin riitti paljon aktiviteetteja, kuten erilaisia liikuntaharrastuksia, vaahtobileitä, whitepartyja, ja coconut partyja. Valinnanvaraa oli enemmän kuin tarpeeksi. Näin perheen kanssa lomailessa keskityimme enemmän lasten ohjelmiin kuin muihin tarjottuihin aktiviteetteihin, mutta osallistuimme alkuillasta myös "aikuisten" juhliin koko perheen voimin ja myös niissä otettiin lapset hyvin huomioon. Lisäksi lomamme sattui osumaan Meksikon itsenäisyyspäivän ajalle (15.9.). Ja voin kertoa, että Meksikolaiset todella osaavat järjestää juhlia. Hotellillamme oli aivan uskomattoman upeat juhlallisuudet, ja tunnelma oli katossa. Ei pysty edes sanoin kuvailemaan eikä kuviin tai videoihin saanut tallennettua sitä mahtavaa tunnelmaa mikä juhlissa oli. Se oli aivan uskomaton kokemus. 



Hotellin White Partyista.


Ihana kookosjuoma altaalla nautittuna - Best 👌

Meksikolainen ruoka

Ruoka oli yksi matkamme kohokohdista. Yleensä valitessa All-inclusive vaihtoehdon, ruoka on ihan hyvää, mutta ei mitenkään erikoista ja usein se alkaa jo hieman loppulomasta jo vähän tökkimään, mutta olemme sen aina lasten kanssa matkustaessa valinneet, koska se on ehdottamasti kätevin valinta lasten kanssa. Mutta nyt tällä kertaa voin kertoa, että hotellimme tarjosi aivan uskomattomia makuelämyksiä, saimme syödä tuoretta ja autenttista Meksikolaista ruokaa päivittäin, joka päivälle oli hieman eri vaihtoehtoja tarjolla, mutta kaikki oli niin hyvää ja tortillaletut eivät maistuneet ollenkaan samoilta kuin Suomessa kaupasta ostetut lätyt. Rakastamme Meksikolaista ruokaa ja teemme usein kotona itsekin alusta alkaen salsat, quacamolet ja muut, mutta tortillalettuja emme ole vielä itse tehneet, nyt tuli sellainen fiilis, että pitää ensi kerralla kotona kokatessa tehdä myös ne letut itse, jotta pääsee samoihin autenttisiin makumaalmoihin kuin Meksikon matkalla. Buffetista löytyi toki muitakin vaihtoehtoja kuin vain meksikolaista ruokaa ja lapset valitsivat tietenkin usein pitsaa, ranskalaisia, nugetteja ja hampurilaisia, joten kaikille löytyi jotain mieluisaa.

Joka päivälle oli buffetissa erilaiset koristellut melonit, tämä on meksikon Itsenäisyyspäivältä 15.9.

Turvallisuus

Moni saattaa pohtia, onko Meksikoon matkustaminen turvallista, erityisesti lasten kanssa. Myös oma äitini oli huolissaan, kun kerroin suunnitelmistamme. Mutta mielestäni ei voi lähteä minnekään jos pelkää liikaa, myös Suomessa ja Ruotsissa tapahtuu nykyään paljon jengitappeluita, ja Meksiko on niin paljon muutakin kuin ne pelkät jengitappelut ja rikollisuus mikä monille tulee Meksikosta ensimmäisenä mieleen. Miksi jättää pelon takia näkemättä maailmaa ja etenkin Meksikon upeaa luontoa, ystävällisiä ihmisiä, kulttuuria, upeita Maya pyramidejä ja kauniita Cenoteja. On vain tärkeää muistaa matkustaessa pitää maalaisjärki mukana ja katsoa millä alueilla liikkuu, kenen kanssa, missä kunnossa ja mihin aikaan. Oma lopputulemani Meksikosta on se, että on täysin turvallista matkustaa sinne ja myös lasten kanssa. Alue, jossa Hotellimme sijaitsi oli vartioitu ja pääsy sinne oli rajoitettu alueen asukkaille, koululle, hotellivieraille ja hotellien/kauppojen/kahviloiden työntekijöille. Lisäksi hotellialueen ulkopuolella Playa del Carmenin keskustassa oli runsaasti poliiseja valvomassa tilannetta. Vaikka onhan se lukuisten poliisien läsnäolo hieman kysymyksiä herättävää, että miksi tarvitsee olla niin paljon järeästi aseistettuja poliiseja joka puolella, mutta sitten toisaalta siitä tuli kuitenkin turvallinen olo, että niitä siellä oli. 

Chitzen Itza Maya pyramidi

Ik Kill Cenote


Jatkan kertomusta unohtumattomasta Meksikon matkastamme seuraavassa Blogikirjoituksessa, sillä kerrottavaa lomasta on vielä paljon :D

Lomaterveisin,

Susan
 


Kommentit

Suositut tekstit